Dia 6 Reykjavik 15 octubre

Benvolguts companys i companyes: 

Podríem dir que el dia d'avui ha sigut tot un espectacle d'aigua! I que important és aquesta per a la natura i per a la vida! Aigua en estat pur! Als tres estats diferents: sòlid, líquid i gasós. 

Per començar quasi ens hem ennuegat de tanta aigua que hem  vist de topetó. Quina meravella ens ha regalat la natura! 

Us presentem la cascada Skógafoss. Es troba al Sud d'Islàndia. Aquesta és una de les cascades més grans del país, amb 25m d'amplària i 60m d'alçada. Degut a la quantitat de bromera que produeix constantment, un arc de Sant Martí, simple o doble, es pot contemplar en dita cascada cada vegada que el sol fa acte de presència. Es pot accedir a veure-la des de dalt, pujant 527 escalons. Per als amants de la sèrie 'Juego de Tronos', dir-vos que  apareix una escena romàntica amb Daenerys Targaryan i Jon Snow. 




Tot seguit, hem continuat amb l'espectacle d'aigua però en aquest cas hem canviat d'estat: el sòlid. La glacera Sólheimajökull està situada al sud d'Islàndia, entre dos volcans. Lloc turístic i popular degut al seu tamany i fàcil accés. Hem pogut tocar-la i agafar un troç de gel. 










Després hem tornat a l'estat líquid. Hem visitat la platja Reynisfjara. Està considerada, per la revista National Geographic, com una de les millors 10 platges no tropicals del planeta. A més, està considerada com una de les platges més perillosses d'Islàndia pel seu temperament agressiu i tendència al canvi dràstic de la marea. 


A la mar, diu la llegenda que les roques de basalt del fons són  una parella de trolls.


Allí es poden observar magnífiques formacions rocoses que semblen columnes i altres de diferents textures.
Quines formes fa la natura! 




Per últim, hem acabat de la mateixa forma que hem començat: en estat líquid. 


La cascada Seljalandsfoss és tan grandiosa que permet que la vegem fins i tot per dins. Cau des d'uns 60 metres i, avui dia, separa les terres altes de la resta del país. Sembla un enorme vel de núvia. 




Tot aquest escenari èpic de conte d'encanteris i fades ens pot vindre molt bé a l'Eduardo per treballar els aspectes relacionats amb la natura i aconseguir alguns objectius del  desenvolupament sostenible al centre.

Durant la visita intercaviàrem i compartírem coneixements amb la resta dels participants del curs Erasmus+. 

A més, acabàrem el projecte portfoli per a ser presentat demà a la Universitat de Reykjavik i concloure el curs.




 
Per finalitzar, ho farem amb aquestes imatges tant boniques de les Northern lights que van poder contemplar. 
 







Moltíssimes gràcies per la vostra atenció, us contarem més en detall aquesta experiència en persona, per poder aplicar a cadascuna de les matèries allò que es considere. 

A data d'avui estem esgotades, però marxem d'Islàndia amb la sensació de deures i objectius acomplits i molts aprenentatges per diseminar.

Erasmus ens deixa una gran empremta en cadascú de nosaltres. Als que participen i als que ho escolten.

Gaudiu del cap de setmana, una molt forta abraçada a tots i totes, 

Oreto i Maribel


 

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

DIA 6. IT'S THE FINAL DAY.......... ( Sonia, Lia, Begoña i Silvia)

FINAL DAY OF A STUNNING EXPERIENCE

DIA 4. DESCOBRINT LA OLD TOWN D'EDINBURGH