Dia 5 Reykjavik 14 octubre

 

Hola a tots i a totes:

Avui, de bon matí a 0 graus, ni fred ni calor,  ens hem desplaçat amb el bus local fins al centre de secundària Menntaskólinn Vid Sund. Passa el mateix que als noms de districtes, pobles, volcans, etc. és molt difícil recordar el nom i pronunciar-lo. És el que té l'islandés. 

Hem assistit a diverses classes i volem destacar que hem trobat aquest centre més semblant al nostre, ja que era modern, acollidor, proper, amb l'ús de metodologies d'ensenyament i aprenentatge basat per projectes, treball  cooperatiu, on l'alumnat participa de forma activa. 


Alguna de les coses que ens han cridat l'atenció, de la mateixa manera que ens va passar a l'altre centre, és el no ús de la mascareta, encara que a l'entrada es troben a un stand on cadascú es pot servir de manera gratuïta. A més, poden beure refrescs o batuts mentre el professorat explica, i entrar o eixir de l'aula durant les explicacions dels professors/es sense demanar cap permís. Mai podran dir que han estat salvats per la campana, ja que, com  passa a l'altre centre, no utilitzen cap melodia ni so per als canvis de classes. 

 

Tot açò ho fan sense alçar ni pols ni remolí. Ha de ser degut a la cultura i el fred, ja que ho realitzen d'una manera ordenada i pacífica. Es respira un clima de pau i tranquilitat als dos centres visitats.

Elements interessants per al centre:

No hi han papereres a les aules, als corredors trobem diferents contenidors per separar fins cinc tipus de residus diferents. 

Un altre element destacable: la utilització  d'aules obertes on l'alumnat pot rebre classes o estudiar. Ho podem trobar a cadascuna de les plantes. 

A continuació, hem vist les instal•lacions del centre i d'altres aules específiques, entre elles el gimnàs (a una temperatura molt agradable), aules d'art i el laboratori.



Tot seguit hem assistit a una xarrada on ens han explicat el funcionament del centre, les línies i les matèries que imparteixen, l'avaluació,  les mesures d'atenció a la diversitat que disposen i els  problemes que es troben al centre i hem vist com el principal és l'absentisme a l'hivern. Han exposat quins mètodes apliquen per reduir-lo. 

A més, han comentat com realitzen les mobilitats i en quins països hi participen. 




Nosaltres continuem amb molta energia per al dia de demà.

Bona nit a tothom, 

 Maribel i Oreto. 
























Comentarios

  1. Oreto de segur que s'ha interessat pel tema del gimnàs calentet 😜
    Em recorda molt a Finlàndia... La cultura és molt diferent i hi han coses que ací no sembla possible ficar-les en pràctica, hi hauria massa soroll 😬

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

DIA 6. IT'S THE FINAL DAY.......... ( Sonia, Lia, Begoña i Silvia)

FINAL DAY OF A STUNNING EXPERIENCE

DIA 4. DESCOBRINT LA OLD TOWN D'EDINBURGH